Kesten torta sa čokoladom

Sastojci:

Kora:

  • 400 g kesten pirea (zaslađenog)
  • 4 jaja
  • 100 g šećera
  • 100 g mlevenih badema
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 kašičica vanile

Čokoladna glazura:

  • 150 g Menaž čokolade
  • 100 ml slatke pavlake

Dekoracija:

  • mleveni bademi ili lešnici
  • cela zrna badema i kestena

Priprema:

  1. Umutiti belanca u čvrst sneg.
  2. Posebno umutiti žumanca sa šećerom, pa dodati kesten pire, mlevene bademe, prašak za pecivo i vanilu.
  3. Lagano umešati umućena belanca, da masa ostane vazdušasta.
  4. Smesu izliti u podmazan i brašnom posut kalup (prečnika oko 24 cm).
  5. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 30-35 minuta. Ostaviti koru da se potpuno ohladi. 
  6. Ugrejati slatku pavlaku do vrenja, skloniti sa vatre i dodati izlomljenu Menaž čokoladu.

Mešati dok se potpuno ne istopi i ne dobije glatka glazura. Preliti preko ohlađene kesten torte i poravnati.

  1. Dekoracija: Posuti celu kesten tortu sa čokoladom mlevenim bademima ili lešnicima.

Slični recepti

Politika privatnosti

Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.