Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Kolač uskršnja jaja
Sastojci:
- Čokoladna uskršnja jaja (kupljena u trgovini)
- 100g tamne Menaž čokolade
- 100ml slatke pavlake
- 100g mlevenog Petit Beurre keksa
- 50g otopljenog putera
- 50g šećera u prahu
- 1 kašičica ekstrakta vanile
Priprema:
- Pripremite čokoladne jaja tako što ćete pažljivo podeliti svako jaje na pola i izvaditi malo čokolade iznutra kako biste napravili mesta za fil (ukoliko jaja nisu šuplja).
- Za čokoladni fil: Otopite tamnu Menaž čokoladu na pari ili u mikrotalasnoj, dodajte slatku pavlaku i mešajte dok ne postane glatko. Ostavite da se malo prohladi.
- Za fil sa mlevenim keksom: U zasebnoj posudi, pomešajte mleveni keks, otopljeni puter, šećer u prahu i ekstrakt vanile. Dobro izmešajte dok se svi sastojci ne sjedine.
- Napunite pripremljena čokoladna jaja sa oba fila. Možete koristiti špric za poslastice ili kašičicu kako biste precizno dodavali fil.
- Ukrasite ukrasnim čokoladnim mrvicama.
- Ostavite jaja u frižideru da se fil stegne pre serviranja.
- Poslužite kao deo uskršnjeg stola ili kao poklon za najmilije. Uživajte!