Kolač uskršnja jaja

Sastojci:

  • Čokoladna uskršnja jaja (kupljena u trgovini)
  • 100g tamne Menaž čokolade
  • 100ml slatke pavlake
  • 100g mlevenog Petit Beurre keksa
  • 50g otopljenog putera
  • 50g šećera u prahu
  • 1 kašičica ekstrakta vanile

Priprema:

  1. Pripremite čokoladne jaja tako što ćete pažljivo podeliti svako jaje na pola i izvaditi malo čokolade iznutra kako biste napravili mesta za fil (ukoliko jaja nisu šuplja).
  2. Za čokoladni fil: Otopite tamnu Menaž čokoladu na pari ili u mikrotalasnoj, dodajte slatku pavlaku i mešajte dok ne postane glatko. Ostavite da se malo prohladi.
  3. Za fil sa mlevenim keksom: U zasebnoj posudi, pomešajte mleveni keks, otopljeni puter, šećer u prahu i ekstrakt vanile. Dobro izmešajte dok se svi sastojci ne sjedine.
  4. Napunite pripremljena čokoladna jaja sa oba fila. Možete koristiti špric za poslastice ili kašičicu kako biste precizno dodavali fil.
  5. Ukrasite ukrasnim čokoladnim mrvicama.
  6. Ostavite jaja u frižideru da se fil stegne pre serviranja.
  7. Poslužite kao deo uskršnjeg stola ili kao poklon za najmilije. Uživajte!

Slični recepti