Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Kolač zrna kafe
Sastojci:
- 200g šećera
- 70ml vode
- 100g margarina
- 1 kašika instant kafe u granulama
- 200g mlevenog Štark Petit Beurre keksa
- 100g pečenih mlevenih badema
Glazura
- 200g Menaž čokolade
50g margarina
Priprema:
- Pomešajte šećer i vodu, stavite na ringlu da proključa. Kada proključa, dodajte nes kafu i margarin, mešajte dok se smesa ne sjedini. Zatim dodajte samleveni Štark Petit Beurre keks i mlevene bademe. Izmešajte smesu. Ostavite smesu da se prohladi.
- Od smese uzimajte po jednu kafenu kašičicu, rukama oblikujte lopitice, štapićem za ražnjiće ili tupom stranom noža pritisnute na sredini, da se dobije oblik zrna kafe. Slažite kolače na pek papir. Ostavite zrna kafe u zamrzivač, dok pripremite glazuru.
- Glazura: Na pari istopite čokoladu i margarin. Na rešetkastoj podlozi poređajte zrna kafe i prelijte glazurom. Kada se glazura stegne, prebacite na tacnu obloženu pek papirom.