Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Kolačići od bundeve sa čokoladnim prelivom
Sastojci:
- 225g brašna
- 175g putera
- 125g šećera
- 4 jaja
- Polovina kesice praška za pecivo
- 100g mlevenih lešnika
- 150g rendane Menaž čokolade ili Menaž crnih čoko dugmića
- 300g rendane bundeve
- Kesica vanilinog šećera
- Kašičica cimeta
- Kašičica karanfilića
- Kašičica đumbira
Glazura
- 200g Menaž čokolade ili Menaž crnih čoko dugmića
- 3-4 kašike ulja, vode ili mleka
Priprema:
1. Rernu zagrejte na 180°C. Kalupe za kolače premažite puterom i pospite brašnom.
2. Penasto umutite puter, šećer, jaja, vanilin šećer i začine tako da dobijete penastu smesu.
3. Brašno pomešajte sa praškom za pecivo, dodajte mlevene lešnike, rendanu Menaž čokoladu ili Menaž crne čoko dugmiće i rendanu bundevu. Dodajte u smesu sa puterom i sve sastojke dobro sjedinite. Ukoliko vam se čini da je smesa gusta, dodajte malo mleka.
4. Pecite kolače od bundeve na 175°C oko jedan sat. Nakon što se ispeku i ohlade, prelijte ih čokoladnom glazurom od Menaž čokolade ili Menaž crnih čoko dugmića rastopljenih sa nekoliko kašika mleka, ulja ili vode.