Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
KRALJEVA TORTA
Sastojci:
- 20 jaja
- 2 kašike brašna
- 40 kašika pečenih mlevenih oraha + 200g seckanih oraha
- 4 kašika ulja
- 2 kašike kakao praha
- 20 kašika + 15 kašika šećera
- još 300g šećera
- šoljica mleka
- 200g Menaž čokolade ili Menaž crnih čoko dugmića
- 1 1/2 margarin
Priprema:
- Kora: Umutite pet belanca, pet kašika šećera, 1/2 kašike brašna, 10 kašika mlevenih oraha, jednu kašiku ulja, 1/4 kašika kakao praha. Izlijte u pleh obložen papirom za pečenje i pecite. Postupak ponovite i ispecite još tri kore.
2. Fil: 20 žumanaca umutite sa 300g šećera, šoljicom mleka, pa kuvajte na pari. Na pola kuvanja dodajte pet štangli Menaž čokolade. Sklonite sa šporeta i ostavite da se ohlai. U ohlađen fil dodajte umućen margarin, sjedinite sa filom, pa sipajte seckane orahe i pet kašika mlevenog grilijaša.
3. Grilijaš: 15 kašika šećera istopite da porumeni. Izlijte na nauljen pleh, ohladite, pa sameljite na vodenici za meso.
4. Nafilujte sve četri kore. Sutradan prelijte glazurom od 100g čokolade i jednog jajeta koje ćete prokuvati na pari. Umesto Menaž čokolade možete da upotrebite i Menaž crne čoko dugmiće.