KRALJEVA TORTA

Sastojci:

  • 20 jaja
  • 2 kašike brašna
  • 40 kašika pečenih mlevenih oraha + 200g seckanih oraha
  • 4 kašika ulja
  • 2 kašike kakao praha
  • 20 kašika + 15 kašika šećera
  • još 300g šećera
  • šoljica mleka
  • 200g Menaž čokolade ili Menaž crnih čoko dugmića
  • 1 1/2 margarin

Priprema:

  1. Kora: Umutite pet belanca, pet kašika šećera, 1/2 kašike brašna, 10 kašika mlevenih oraha, jednu kašiku ulja, 1/4 kašika kakao praha. Izlijte u pleh obložen papirom za pečenje i pecite. Postupak ponovite i ispecite još tri kore.
    2. Fil: 20 žumanaca umutite sa 300g šećera, šoljicom mleka, pa kuvajte na pari. Na pola kuvanja dodajte pet štangli Menaž čokolade. Sklonite sa šporeta i ostavite da se ohlai. U ohlađen fil dodajte umućen margarin, sjedinite sa filom, pa sipajte seckane orahe i pet kašika mlevenog grilijaša.
    3. Grilijaš: 15 kašika šećera istopite da porumeni. Izlijte na nauljen pleh, ohladite, pa sameljite na vodenici za meso.
    4. Nafilujte sve četri kore. Sutradan prelijte glazurom od 100g čokolade i jednog jajeta koje ćete prokuvati na pari. Umesto Menaž čokolade možete da upotrebite i Menaž crne čoko dugmiće.

Slični recepti