Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Kremasta čokoladna torta
Sastojci:
Kora
- 100g putera
- 150g Menaž čokolade
- 300g mlevenog Štark Avala keksa
- 100ml mleka
Fil
- 230g Menaž čokolade
- 120g šećera u prahu
- 400g krem sira
- 300ml slatke pavlake
Glazura
- 200g Menaž čokolade
- 200ml slatke pavlake
Priprema:
- Kora: Istopite 100g putera i 150g Menaž čokolade na tihoj vatri. 300g mlevenog keksa sjedinite sa istopljenom čokoladom i dodajte 100ml toplog mleka. Ovako pripremljenu smesu prebacite u kalup prečnika 24cm. Ostavite u frižideru da se hladi 30 minuta.
- Fil: Istopite 230g Menaž čokolade na pari i ostaviti da se malo ohladi. Umutite 120g šećera u prahu sa 400g krem sira. Dodajte čokoladu u krem sir i umutiti mikserom. Umutite 300ml ohlađene slatke pavlake. Dodajte slatku pavlaku u čokoladu umućenu sa krem sirom. Pripremljeni fil izručite u kalup i ostavite smesu u frižider da se dobro ohladi 2-3h.
- Glazura: Iseckajte 200g Menaž čokolade i zagrejte 200ml slatke pavlake. Vruću slatku pavlaku sipajte u seckanu čokoladu i sačekajte 2-3 minuta potom mešajte da se sve lepo sjedini. Rasporedite preliv preko torte i staviti u frižider da se dobro ohladi.