Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Kremasta čokoladna torta sa keksom
Sastojci:
Kora
- 4 jaja
- 8 kašika šećera
- 2 kašičice kakao praha
- 8 kašika brašna
- 100ml ulja
- 200ml mleka
Fil sa mlevenim keksom
- Veliko pakovanje kisele pavlake
- 300g mlevenog Štark Avala ili Štark Petit Beurre keksa
- 200g prah šećera
Drugi fil
- 300g šlaga ili umućene slatke pavlake
Glazura
- 200g Menaž čokolade ili Menaž crne čoko dugmića
- 10 kašika ulja
Priprema:
- Kora: Umutite penasto belanca, pa dodajte šećer. Kada se umuti šećer, polako dodajte žumanca i mutite, posle dodajte brašno, kakao prah i ulje. Sjedinite sve sastojke i stavite u pleh da se peče na 180°C 20-25 minuta.
- Kada se kora ispeče, vruću je prelijte hladnim mlekom i ostavite da se ohladi.
- Fil sa mlevenim keksom: U posudu sipajte i polako umutite, možete i ručno, kiselu pavlaku, prah šećer i postepeno dodajte mleveni Štark Avala ili Štark Petit Beurre keks.
- Drugi fil: Umutite šlag sa mlekom u čvrstu smesu ili umutite samo slatku pavlaku.
- Glazura: Otopite Menaž čokoladu ili Menaž crne čoko dugmiće sa uljem na tihoj vatri. Kada se glazura ohladi, prelijte tortu. Ređajte prema sledećem rasporedu: kora, fil sa mlevenim keksom, drugi fil, pa glazura. Ostavite da se ohladi pre služenja.