Kremasta čokoladna torta sa keksom

Sastojci:

Kora

  • 4 jaja
  • 8 kašika šećera
  • 2 kašičice kakao praha
  • 8 kašika brašna
  • 100ml ulja
  • 200ml mleka

Fil sa mlevenim keksom

  • Veliko pakovanje kisele pavlake
  • 300g mlevenog Štark Avala ili Štark Petit Beurre keksa
  • 200g prah šećera

Drugi fil

  • 300g šlaga ili umućene slatke pavlake

Glazura

  • 200g Menaž čokolade ili Menaž crne čoko dugmića
  • 10 kašika ulja

Priprema:

  1. Kora: Umutite penasto belanca, pa dodajte šećer. Kada se umuti šećer, polako dodajte žumanca i mutite, posle dodajte brašno, kakao prah i ulje. Sjedinite sve sastojke i stavite u pleh da se peče na 180°C 20-25 minuta.
  2. Kada se kora ispeče, vruću je prelijte hladnim mlekom i ostavite da se ohladi.
  3. Fil sa mlevenim keksom: U posudu sipajte i polako umutite, možete i ručno, kiselu pavlaku, prah šećer i postepeno dodajte mleveni Štark Avala ili Štark Petit Beurre keks.
  4. Drugi fil: Umutite šlag sa mlekom u čvrstu smesu ili umutite samo slatku pavlaku.
  5. Glazura: Otopite Menaž čokoladu ili Menaž crne čoko dugmiće sa uljem na tihoj vatri. Kada se glazura ohladi, prelijte tortu. Ređajte prema sledećem rasporedu: kora, fil sa mlevenim keksom, drugi fil, pa glazura. Ostavite da se ohladi pre služenja.

Slični recepti