Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Kremasta tunel torta koju deca obožavaju
Sastojci:
Za testo:
- 5 jaja
- 100 g šećera
- 80 g izrendane Menaž čokolade
- 100 g brašna
- 1 kesica vanilin šećera
Za fil:
- 200 g šećera
- 3 jajeta
- 100 g Menaž čokolade
- 100 g margarina
- 1 kesica vanilin šećera
- Glazura od Menaž čokolade
Priprema:
- Dobro umutiti 5 belanaca sa 100 g šećera pa u to dodati 5 žumanaca, 80 g izrendane Menaž čokolade, kesicu vanilin šećera i 100 g brašna.
- Umućenu masu sipati u podmazan pleh i peći na umerenoj temperaturi. Ispečeni patišpanj staviti na vlažnu salvetu i filovati.
- Fil: Na pari skuvati 200 g šećera i 3 cela jajeta.
- U kuvani film dodati 100 g umućenog margarina, 100 g Menaž čokolade i 1 vanilin šećer.
- Ovim filom nafilovati patišpanj, uviti ga u rolat i ostaviti kremastu tunel tortu da se ohladi.
- Ohlađenu tunel tortu preliti glazurom od Menaž čokolade ili ukrasiti Menaž dekoracijom