Kremasta tunel torta koju deca obožavaju

Sastojci:

Za testo:

  • 5 jaja
  • 100 g šećera
  • 80 g izrendane Menaž čokolade
  • 100 g brašna
  • 1 kesica vanilin šećera

 

Za fil: 

  • 200 g šećera
  • 3 jajeta
  • 100 g Menaž čokolade
  • 100 g margarina
  • 1 kesica vanilin šećera
  • Glazura od Menaž čokolade

Priprema:

  1. Dobro umutiti 5 belanaca sa 100 g šećera pa u to dodati 5 žumanaca, 80 g izrendane Menaž čokolade, kesicu vanilin šećera i 100 g brašna.
  2. Umućenu masu sipati u podmazan pleh i peći na umerenoj temperaturi. Ispečeni patišpanj staviti na vlažnu salvetu i filovati.
  3. Fil: Na pari skuvati 200 g šećera i 3 cela jajeta.
  4. U kuvani film dodati 100 g umućenog margarina, 100 g Menaž čokolade i 1 vanilin šećer.
  5. Ovim filom nafilovati patišpanj, uviti ga u rolat i ostaviti kremastu tunel tortu da se ohladi.
  6. Ohlađenu tunel tortu preliti glazurom od Menaž čokolade ili ukrasiti Menaž dekoracijom

Slični recepti

Politika privatnosti

Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.