Kremasti beli rolat sa jagodama i čokoladom

Autor:
bee_in_kitchen

Kategorije:

Sastojci:

Kora

  • 10 belanaca
  • 10 kašika šećera
  • 10 kašika kokosovog brašna(što sitnijeg)
  • 4 kašike brašna
  • pola kesice praška za pecivo

Fil

  • 600 ml mleka
  • 10 kašika šećera
  • 2 pudinga ukus bela čokolada
  • 2 kašike gustina
  • 200g margarina

 

Dekoracija

Priprema:

  1. Kora: Mikserom penasto umutite belanca postepeno dodajući šećer. Kašikom ili špatulom umesite brašno, kokosovo brašno i prašak za pecivo. Rasporedite ravnomerno u veliku tepsiju od električnog šporeta obloženu papirom za pečenje. Pecite koru 10-15min na 220°C, pazeći da se ne presuši kora. Izvadite pečenu koru iz rerne. Na radnu površinu raširite kuhinjsku krpu, pospite 2-3 kašike kristal šećera i prebacite koru, pažljivo je urolajte.
  2. Fil: Rastvorite puding i gustin u 200ml hladnog mleka. Preostalo mleka stavite sa šećerom u šerpu na šporetu da provri. Skuvajte puding na uobičajen način. Umutite margarin, postepeno dodajte hladan puding. Mutite dok ne dobijete glatku smesu.
  3. Odmotajte koru, premažite je polovinom fila. Na fil rasporedite sitno seckanu čokoladu  sa jagodom i sitno seckane sveže jagode. Pažljivo ih dlanom utisnite u fil. Špatulom premažite sa 3-4 kašike fila. Urolajte i odozgo premažite preostalim filom. Preko fila poređajte Menaž bele čoko dugmiće i ostavite u frižideru do služenja.

Slični recepti