Kremasti kolač sa borovnicama

Sastojci:

Kora

Fil

  • 450g borovnica i kupina
  • 150g šećera
  • 100ml vode
  • sok pola limuna
  • 1 želatin
  • 250g Maskarpone sira
  • 200ml slatke pavlake

Dekoracija

 

Priprema:

  1. Stavite u šerpu mleko, šećer i aromu vanile, pa zagrevajte na srednjoj vatri do ključanja. Dodajte čokoladu izlomljenu na kocke i margarin, pa mešajte dok se sve ne istopi. Kada smesa provri, sklonite sa vatre i odmah dodajte sitno izlomljeni keks i sjedinite.
  2. Izlijte smesu u dublji pleh i ostavite smesu u frižider da se stegne.
  3. Borovnice i kupine stavite u šerpu, dodajte šećer, vodu, limunov sok i stavite da prokuva dok se voće ne rastopi. Kada se voće rastopi, pasirajte ga da bi se odstranile koštice i kore sa voća.
  4. Pomešajte želatin sa 4 kašike hladne vode i ostavite ga da naraste. Istopite ga na tihoj vatri i umešajte u toplu kašu od voća. Ostavite smesu da se rashladi na sobnoj temperaturi.
  5. Penasto umutite Maskarpone sir i dodajte mu smesu od voća. U drugoj posudi umutite slatku pavlaku u srednje čvrst šlag, pa ga ručno dadjte u maskarpone sa voćem.
  6. Prespite krem na ohlađenu podlogu i ostavite tortu da se stegne najmanje 2 sata u frižideru.
  7. Dekorišite Menaž belim čoko dugmićima.

Slični recepti