Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Kroasan sa jagodama i bananama
Sastojci:
- 1-2 pakovanja lisnatog testa
- 2-3 veće banane
- 200g jagoda
- 200g Menaž crnih čoko dugmića
- 3 kašike ulja ili mleka
- Žumance
- Prah šećer (opciono)
Priprema:
1. Gotovo lisnato testo izvadite iz frižidera i upalite rernu da se greje na 175°C.
2. Na stolu ili radnoj površini raširite lisnato testo, isecite na 6 jednakih trouglova, razvucite ih oklagijom tako da dobijete duži trougao i savijte svaki tako da dobijete oblik kroasana. Kroasane ređajte na pleh obložen papirom za pečenje. Premažite ih umućenim žumancem i pecite ih oko 20 minuta.
3. Dok se kroasani peku, jagode očistite i operite. Kada se ocede, isecite ih na manje komade.
4. Nakon što se kroasani ispeku, ostavite ih da se dobro ohlade. Zatim ih presecite po dužini na pola i ostavite sa strane.
5. Menaž crne čoko dugmiće istopite na šporetu ili u mikrotalasnoj pećnici uz nekoliko kašika mleka ili ulja, a banane oljuštite i isecite na manje kolutove.
6. Donji deo kroasana prelijte Menaž čoko dropsima, zatim slojem jagoda, slojem banana, još jednim slojem rastopljene čokolade i preklopite drugim delom kroasana. Kao dekoraciju možete posuti prah šećer.