Kroasan sa jagodama i bananama

Sastojci:

  • 1-2 pakovanja lisnatog testa
  • 2-3 veće banane
  • 200g jagoda
  • 200g Menaž crnih čoko dugmića
  • 3 kašike ulja ili mleka
  • Žumance
  • Prah šećer (opciono)

Priprema:

1. Gotovo lisnato testo izvadite iz frižidera i upalite rernu da se greje na 175°C.

2. Na stolu ili radnoj površini raširite lisnato testo, isecite na 6 jednakih trouglova, razvucite ih oklagijom tako da dobijete duži trougao i savijte svaki tako da dobijete oblik kroasana. Kroasane ređajte na pleh obložen papirom za pečenje. Premažite ih umućenim žumancem i pecite ih oko 20 minuta.

3. Dok se kroasani peku, jagode očistite i operite. Kada se ocede, isecite ih na manje komade.

4. Nakon što se kroasani ispeku, ostavite ih da se dobro ohlade. Zatim ih presecite po dužini na pola i ostavite sa strane.

5. Menaž crne čoko dugmiće istopite na šporetu ili u mikrotalasnoj pećnici uz nekoliko kašika mleka ili ulja, a banane oljuštite i isecite na manje kolutove.

6. Donji deo kroasana prelijte Menaž čoko dropsima, zatim slojem jagoda, slojem banana, još jednim slojem rastopljene čokolade i preklopite drugim delom kroasana. Kao dekoraciju možete posuti prah šećer.

Slični recepti