Lagani kolač

Autor:
Sara Mitrovic

Kategorije:

Sastojci:

Kora

  • 3 jaja
  • 3 kasike brašna
  • 3 kašike ulja
  • 2 kašike meda ili šećera
  • 2 kašike rogač brašna
  • 2 kašike kakao praha
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 1/2 praška za pecivo

Krem

  • 700ml slatke pavlake
  • 2 pudinga od vanile
  • 2 želatina
  • 100g Menaž čokolade
  • 1 rum pločica

Glazura

Dekoracija

Priprema:

  1. Kora: U većoj posudi umutite jaja sa šećerom, pa u to dodajte brašno, ulje, med, rogač, kakao prah, vanilin šećer i pola kesice praška za pecivo. Smesu mutite mikserom 10-ak minuta zatim je izlijte u tepsiju i pecite 10 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C. Kada se kora ispeče, ostavite je na sobnoj temperaturi da se ohladi.
  2. Krem: Napravite pudinge prema uputstvu sa kesice i ostavite ih da se ohlade. Umutite 700ml slatke pavlake, dodajte dva umućena pudinga, želatin pripremljen po uputstvu sa kesice i sitno iseckanu Menaž čokoladu. Potom, iseckajte rum pločicu i ubacite je u krem. Krem mutite mikserom 15 minuta.
  3. Prelijte koru pripremljenim filom.
  4. Glazura: Istopite Menaž čokoladu sa malo mleka i ulja, pa prelijte fil.
  5. Dekoracija: Ređajte karamele i izrendanu Menaž čokoladu.

Slični recepti