Lešnik štanglice

Sastojci:

Dekoracija

  • Prah šećer

Priprema:

1. Šećer i vodu zagrejte na tihoj vatri i ostavite da prokuva. Kada provri, skinite sa šporeta i dodajte margarin, mešajte dok se ne rastopi. Zatim dodajte mleveni keks sve vreme mešajući varjačom ili špatulom. Ako smesa nije gusta i kompaktna, dodajte još malo mlevenog keksa.

2. Menaž čokoladu ili Menaž crne čoko dugmiće rastopite na tihoj vatri sa 3 kašike mleka, a kada se rastopi, dodajte u smesu sa mlevenim keksom. 

3. U smesu dodajte i seckane lešnike i sušene brusnice i još jednom sve dobro promešajte.

4. Kalup po želji obložite papirom za pečenje ili pospite malo ulja, sipajte smesu u pleh i ravnomerno rasporedite. Ostavite kolač da se ohladi i stegne, najbolje preko noći.

5. Pre posluživanja kolače isecite kao štanglice i pospite prah šećerom. 


Savet: Ukoliko pravite posnu varijantu lešnik štanglica, koristite posni margarin, Štark Avala keks, a Menaž čokoladu rastopite uz 3 kašike ulja ili vode.

Slični recepti