Little Black Dress Čokoladna Torta

Autor:
Tamara Živković

Kategorije:

Sastojci:

Crni ganaš krem

  • 100g Menaž čokolade ili Menaž crnih čoko dugmiča
  • 100ml slatke pavlake

Priprema:

1. Razdvojite žumanca od belanaca.

2. Na pari rastopite Menaž čokoladu ili Menaž crne čoko dugmiće, puter, šećer i dve kašike likera od narandže.Sklonitte sa ringle, pa dodajte postepeno jedano po jedano žumance, pa zatim brašno i malo soli. 

3. Mikserom umutite belanca u čvrst sneg, pa ih ručno umešajte u čokoladnu smesu. Smesu za tortu pecite u kalupu, veličine 16cm na 180°C, između 35 i 40min vodeći računa da se ne presuši.

4. Ostavite da se pečenu tortu da se ohladi do sobne temperature, pa ga ukrasite čokoladnim ganaš kremom, svežim cvećem i zlatnim perlicama za dekorisanje torte.

5. Crni ganaš krem: Rastopite čokoladu u slatkoj pavlaci, koju ste prethodno samo zagrejali bez vrenja. Ostavite da se prohladi do sobne temperature, pa prelijte tortu i ukrasite jestivim cvećem po želji.

Slični recepti