Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Little Black Dress Čokoladna Torta
Sastojci:
- 5 jaja
- 250g Menaž čokolade ili Menaž crnih čoko dugmića
- 100g šećera
- 70g putera
- 2 kašike likera od narandže
- 30g brašna
- Prstohvat soli
Crni ganaš krem
- 100g Menaž čokolade ili Menaž crnih čoko dugmiča
- 100ml slatke pavlake
Priprema:
1. Razdvojite žumanca od belanaca.
2. Na pari rastopite Menaž čokoladu ili Menaž crne čoko dugmiće, puter, šećer i dve kašike likera od narandže.Sklonitte sa ringle, pa dodajte postepeno jedano po jedano žumance, pa zatim brašno i malo soli.
3. Mikserom umutite belanca u čvrst sneg, pa ih ručno umešajte u čokoladnu smesu. Smesu za tortu pecite u kalupu, veličine 16cm na 180°C, između 35 i 40min vodeći računa da se ne presuši.
4. Ostavite da se pečenu tortu da se ohladi do sobne temperature, pa ga ukrasite čokoladnim ganaš kremom, svežim cvećem i zlatnim perlicama za dekorisanje torte.
5. Crni ganaš krem: Rastopite čokoladu u slatkoj pavlaci, koju ste prethodno samo zagrejali bez vrenja. Ostavite da se prohladi do sobne temperature, pa prelijte tortu i ukrasite jestivim cvećem po želji.