Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Mađarica kolači
Sastojci:
Korice
- 600g brašna
- 100g šećera
- 100g kristal šećera
- 250g maslaca (margarin za posnu verziju)
- 200ml mleka (biljno mleko za posnu verziju)
- Prašak za pecivo
Fil
- 1l mleka
- 200g šećera
- Aroma ruma
- 4 kašike brašna
- 4 kašike gustina
- 200g Menaž čokolade ili Menaž crnih čoko dugmiča
Glazura
- 200g Menaž čokolade ili Menaž crnih čoko dugmića
- Malo običnog ili kokosovog ulja
Priprema:
- Od sastojaka za koru umesite testo tako da se ne lepi za ruke. Ostavite ga da odstoji kratko, zatim podelite na pet loptica i svaku lopticu razvucite na papir za pečenje tanko i pecite na 170°C od 7 do 10 minuta.
- Fil: Pomešajte gustin, brašno i šećer sa 200ml mleka, a ostatak mleka stavite da provri. Zatim zakuvajte i kada se zgusne, skinite sa šporeta. Umešajte Menaž čokoladu ili Menaž crne čoko dugmiće i maslac.
- Filujte korice toplim filom. Najbolje je da stavite nešto teže od gore kako bi pritislo kolač.
- Za glazuru otopiti Menaž čokoladu čokoladu ili Menaž crne čoko dugmiće i ulje na laganoj vatri.