Mađarica kolači

Sastojci:

Korice

  • 600g brašna
  • 100g šećera
  • 100g kristal šećera
  • 250g maslaca (margarin za posnu verziju)
  • 200ml mleka (biljno mleko za posnu verziju)
  • Prašak za pecivo

Fil

  • 1l mleka
  • 200g šećera
  • Aroma ruma
  • 4 kašike brašna
  • 4 kašike gustina
  • 200g Menaž čokolade ili Menaž crnih čoko dugmiča

Glazura

  • 200g Menaž čokolade ili Menaž crnih čoko dugmića
  • Malo običnog ili kokosovog ulja

Priprema:

  1. Od sastojaka za koru umesite testo tako da se ne lepi za ruke. Ostavite ga da odstoji kratko, zatim podelite na pet loptica i svaku lopticu razvucite na papir za pečenje tanko i pecite na 170°C od 7 do 10 minuta.
  2. Fil: Pomešajte gustin, brašno i šećer sa 200ml mleka, a ostatak mleka stavite da provri. Zatim zakuvajte i kada se zgusne, skinite sa šporeta. Umešajte Menaž čokoladu ili Menaž crne čoko dugmiće i maslac.
  3. Filujte korice toplim filom. Najbolje je da stavite nešto teže od gore kako bi pritislo kolač.
  4. Za glazuru otopiti Menaž čokoladu čokoladu ili Menaž crne čoko dugmiće i ulje na laganoj vatri.

Slični recepti