Medena srca

Autor:
Dacka

Kategorije:

Sastojci:

Testo

  • 350g brašna
  • 300g šećera
  • 400ml mleka
  • 5 kašika džema od šipka ili po vašem izboru
  • 3 kašika ulja
  • 2 kašičice dodatka za medenjake
  • 1 kašičica sode bikarbone

Fil

  • 5-6 kašika džema od kajsije

Glazura

Priprema:

1. Testo: U činiju stavite brašno, šećer, mleko i ulje. Promešajte, pa dodajte začin za medenjake, sodu bikarbonu i džem od šipka. Sve sastojke ravnomerno sjedinite žicom ili mikserom u jednaku smesu. Smesu zatim podelite na dva dela. Prvi deo smese sipajte u pleh obložen papirom za pečenje i pecite u zagrejanoj rerni na 180 10 minuta.

2. Zapečenu koru izvadite iz rerne i premažite džemom od kajsije, a zatim sipajte drugi deo smese i vratite da se ispeče još oko 30 minuta. Pečeni kolač ostavite da se ohladi.

3. Kada se kolač ohladi, modlicom u obliku srca oblikujte kolačiće u srculenca.

4. Glazura: Menaž crne čoko dugmiće otopite na pari sa mlekom i margrinom mešajući dok se ne dobije jednaka smesa. Svaki kolačić u obliku srca stavite na viljušku i prelijte sa svih strana otopljenim dugmićima. Medena srca potom ređajte na rešetku ili papir za pečenje da se ocede od viška čokolade.

5. Menaž bele čoko dugmiće otopite na pari, zatim stavite u kulinarsku kesu, isecite vrh i prelijte preko svakog kolača. Ostavite medena srca na kratko u frižideru da se čokolada stegne, zatim poslužiti

Savet: Prilikom sečenja ostanu delovi kore koje možete iskoristiti da napravite kuglice i prelijete Menaž čokoladom.

Slični recepti