Menaž Medena srca
Sastojci:
Testo
- 350g brašna
- 300g šećera
- 400ml mleka
- 5 kašika džema od šipka ili po vašem izboru
- 3 kašika ulja
- 2 kašičice dodatka za medenjake
- 1 kašičica sode bikarbone
Fil
- 5-6 kašika džema od kajsije
Glazura
- 200g Menaž crnih čoko dugmića
- 50g bele čokolade
- 5 kašika mleka
- 100g margarina
Priprema:
1. Testo: U činiju stavite brašno, šećer, mleko i ulje. Promešajte, pa dodajte začin za medenjake, sodu bikarbonu i džem od šipka. Sve sastojke ravnomerno sjedinite žicom ili mikserom u jednaku smesu. Smesu zatim podelite na dva dela. Prvi deo smese sipajte u pleh obložen papirom za pečenje i pecite u zagrejanoj rerni na 180 10 minuta.
2. Zapečenu koru izvadite iz rerne i premažite džemom od kajsije, a zatim sipajte drugi deo smese i vratite da se ispeče još oko 30 minuta. Pečeni kolač ostavite da se ohladi.
3. Kada se kolač ohladi, modlicom u obliku srca oblikujte kolačiće u srculenca.
4. Glazura: Menaž crne čoko dugmiće otopite na pari sa mlekom i margrinom mešajući dok se ne dobije jednaka smesa. Svaki kolačić u obliku srca stavite na viljušku i prelijte sa svih strana otopljenim dugmićima. Medena srca potom ređajte na rešetku ili papir za pečenje da se ocede od viška čokolade.
5. Belu čokoladu otopiti na pari, zatim stavite u kulinarsku kesu, isecite vrh i prelijte preko svakog kolača. Ostavite medena srca na kratko u frižideru da se čokolada stegne, zatim poslužiti
Savet: Prilikom sečenja ostanu delovi kore koje možete iskoristiti da napravite kuglice i prelijete Menaž čokoladom.

