Menaž Medena srca

Autor:
Dacka

Kategorije:

Sastojci:

Testo

  • 350g brašna
  • 300g šećera
  • 400ml mleka
  • 5 kašika džema od šipka ili po vašem izboru
  • 3 kašika ulja
  • 2 kašičice dodatka za medenjake
  • 1 kašičica sode bikarbone

Fil

  • 5-6 kašika džema od kajsije

Glazura

Priprema:

1. Testo: U činiju stavite brašno, šećer, mleko i ulje. Promešajte, pa dodajte začin za medenjake, sodu bikarbonu i džem od šipka. Sve sastojke ravnomerno sjedinite žicom ili mikserom u jednaku smesu. Smesu zatim podelite na dva dela. Prvi deo smese sipajte u pleh obložen papirom za pečenje i pecite u zagrejanoj rerni na 180 10 minuta.

2. Zapečenu koru izvadite iz rerne i premažite džemom od kajsije, a zatim sipajte drugi deo smese i vratite da se ispeče još oko 30 minuta. Pečeni kolač ostavite da se ohladi.

3. Kada se kolač ohladi, modlicom u obliku srca oblikujte kolačiće u srculenca.

4. Glazura: Menaž crne čoko dugmiće otopite na pari sa mlekom i margrinom mešajući dok se ne dobije jednaka smesa. Svaki kolačić u obliku srca stavite na viljušku i prelijte sa svih strana otopljenim dugmićima. Medena srca potom ređajte na rešetku ili papir za pečenje da se ocede od viška čokolade.

5. Belu čokoladu otopiti na pari, zatim stavite u kulinarsku kesu, isecite vrh i prelijte preko svakog kolača. Ostavite medena srca na kratko u frižideru da se čokolada stegne, zatim poslužiti

Savet: Prilikom sečenja ostanu delovi kore koje možete iskoristiti da napravite kuglice i prelijete Menaž čokoladom.

Slični recepti

Politika privatnosti

Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.