Menaž perece

Autor:
Vesna Pavlović

Kategorije:

Sastojci:

Testo

  • 200ml mleka
  • 20g svežeg kvasca
  • 2 žumanca
  • 2 kesice vanilinog šećera
  • 50g margarina
  • 50g šećera i 1 kašičica šećera
  • 3 kašike ulja
  • 1 prstohvat soli
  • 700g brašna

Glazura

Priprema:

1. Jednostavnom pripremom napravićemo testo za perece. U mlakom mleku rastvorite kvasac, kašičicu šećera i kašiku brašna, zatim izmešajte i ostavite da odstoji 10 minuta. U dublju posudu sipajte brašno, dodajte nadošli kvasac, ulje, sva žumanca, šećer, otopljeni margarin, vanilin šećer uz prstohvat soli i laganim pokretima umesite testo. Prekrijte čistom kuhinjskom krpom i ostavite da testo nadođe.

2. Nadošlo testo premesite na pobrašnjenu radnu površinu i oklagijom razvijte u veliki krug. Modlom vadite perece, ređajte ih u pleh obložen papirom za pečenje i pecite na umerenoj temperaturi 10 minuta. Gotove perece izvadite iz rerne i ostavite ih da se dobro ohlade.

Savet: Najbolje je rernu dobro zagrejati na 250°C, a kada stavite perece u rernu da se peku, smanjite temperaturu na 150°C i pecite ih 10 minuta.

3. Konačno – glazura! Menaž čokoladu izlomite na kockice ili upotrebite Menaž crne čoko dugmiće, stavite u šerpu, dodajte ulje i otopite na pari. Ohlađene perece pažljivo premažite glazurom na sledeći način: kašikom stavite glazuru na perece i razmažite silikonskom četkicom kako bi svuda bile jednako prelivene neodoljivom čokoladnom glazurom.

Slični recepti

Politika privatnosti

Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.