Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Mille feuille sa čokoladom
Sastojci:
- Pakovanje lisnatog testa (500g)
- 200ml slatke pavlake,
- 200g + 100g Menaž čokolade ili Menaž crnih čoko dugmića
- Malo arome ruma
- Oko 300g višanja ili jagoda
- 50g prah šećera
Priprema:
1. Kada se lisnato testo odmrzne, razvucite ga oklagijom što tanje i isecite na pravougaonike željene veličine. Poređajte ih na pleh zaštićen papirom za pečenje i izbockajte viljuškom. Preko testa stavite još jedan pleh da bi se listići opteretili i da ne narastu previše prilikom pečenja. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C 15-ak minuta, zatim skolonite pleh, pa pecite još 5-10 minuta dok ne porumene. Gotove listiće ostavite da se ohlade.
2. Za fil, zagrejte slatku pavlaku do vrenja. Sklonite s vatre pa ubacite 200g Menaž čokolade izlomljene na kockice. Mešajte dok se čokolada potpuno ne otopi. Na kraju umešajte rum pa ostavite da se ohladi, prvo na sobnu temperaturu a zatim je rashladite u frizideru. Kada je ohlađena, umutiti je mikserom u čvrsti fil pa napunite špric sa željenim nastavkom.
3. Slagati na sledeći način: na listić testa istisnite fil po krajevima i staviti voće između fila. Ponoviti postupak, tako da budu tri sloja testa i dva sloja fila. Na poslednji listic stavite voće, pospite sa malo šećera u prahu i ukrasite istopljenom Menaž čokoladom.