Mille feuille sa čokoladom

Sastojci:

Priprema:

1. Kada se lisnato testo odmrzne, razvucite ga oklagijom što tanje i isecite na pravougaonike željene veličine. Poređajte ih na pleh zaštićen papirom za pečenje i izbockajte viljuškom. Preko testa stavite još jedan pleh da bi se listići opteretili i da ne narastu previše prilikom pečenja. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C 15-ak minuta, zatim skolonite pleh, pa pecite još 5-10 minuta dok ne porumene. Gotove listiće ostavite da se ohlade.

2. Za fil, zagrejte slatku pavlaku do vrenja. Sklonite s vatre pa ubacite 200g Menaž čokolade izlomljene na kockice. Mešajte dok se čokolada potpuno ne otopi. Na kraju umešajte rum pa ostavite da se ohladi, prvo na sobnu temperaturu a zatim je rashladite u frizideru. Kada je ohlađena, umutiti je mikserom u čvrsti fil pa napunite špric sa željenim nastavkom.

3. Slagati na sledeći način: na listić testa istisnite fil po krajevima i staviti voće između fila. Ponoviti postupak, tako da budu tri sloja testa i dva sloja fila. Na poslednji listic stavite voće, pospite sa malo šećera u prahu i ukrasite istopljenom Menaž čokoladom.

Slični recepti