Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Mini Čoko cheesecake
Sastojci:
Podloga od keksa
- 200g Štark Avala ili Štark Petit Beurre keksa
- 45g istopljenog margarina
Fil
- 280g punomasnog krem sira
- 65g šećera
- 210g kisele pavlake
- 110g Menaž čokolade
- 2 jaja
- Prstohvat soli
Dekoracija
- Menaž beli čoko dugmići
- Jagode
Priprema:
- Podloga od keksa: Usitnite keks i pomešajte ga sa istopljenim margarinom. Umućenom smesom punite korpice za mafine. Dobro pritisnite usitenjeni keks uz kalup, a zatim ostavite podlogu da se ohladi dok pripremate fil.
- Fil: Istopite Menaž čokoladu na pari i ostaviti da se malo ohladi. Za to vreme u činiji umutite krem sir mikserom. Kad dobijete kremastu strukturu dodajte šećer, pavlaku, prstohvat soli i istopljenu Menaž čokoladu. Jaja umutite u drugoj činiji i dodajte u prethodnu smesu.
- Fil sipajte preko podloge od keksa i pecite 25 minuta na 140°C. Kolač ostavite da se ohladi u frižideru najmanje 8h pre serviranja.
- Dekorišite jagodama i istopljenim Menaž belim čoko dugmićima.