Mini Čoko cheesecake

Sastojci:

Podloga od keksa

Fil

  • 280g punomasnog krem sira
  • 65g šećera
  • 210g kisele pavlake
  • 110g Menaž čokolade
  • 2 jaja
  • Prstohvat soli

Dekoracija

Priprema:

  1. Podloga od keksa: Usitnite keks i pomešajte ga sa istopljenim margarinom. Umućenom smesom punite korpice za mafine. Dobro pritisnite usitenjeni keks uz kalup, a zatim ostavite podlogu da se ohladi dok pripremate fil.
  2. Fil: Istopite Menaž čokoladu na pari i ostaviti da se malo ohladi. Za to vreme u činiji umutite krem sir mikserom. Kad dobijete kremastu strukturu dodajte šećer, pavlaku, prstohvat soli i istopljenu Menaž čokoladu. Jaja umutite u drugoj činiji i dodajte u prethodnu smesu.
  3. Fil sipajte preko podloge od keksa i pecite 25 minuta na 140°C. Kolač ostavite da se ohladi u frižideru najmanje 8h pre serviranja.
  4. Dekorišite jagodama i istopljenim Menaž belim čoko dugmićima.

Slični recepti