Mini čokoladne tortice sa borovnicama i malinama

Autor:
Menaž

Kategorije:

Sastojci:

Za podlogu (rolat tortica):

  • 3 jaja
  • 3 kašike šećera
  • 3 kašike brašna
  • 1 kašika kakaa
  • Par kapi ekstrakta vanile
  • Prstohvat soli

Za čokoladni fil:

  • 150 g Menaž čokolade
  • 100 ml slatke pavlake
  • 1 kašika putera

Za voćni sloj:

  • 100 g malina
  • 100 g borovnica
  • 1 kašika meda (ili šećera po želji)
  • 1 kašičica gustina + malo vode

Za beli krem (gornji sloj):

  • 150 g bele čokolade
  • 100 ml slatke pavlake
  • 50 g mascarpone ili krem sira

Za dekoraciju:

  • Sveže maline i borovnice
  • Otopljena Menaž čokolada (za šare)

Priprema:

  1. Umuti jaja sa šećerom i vanilom dok ne postanu penasta. Dodaj brašno, kakao i so, lagano umešaj. Izlij na pleh obložen papirom i peci na 180°C oko 10 minuta. Kada se ohladi, iseci trake i obloži unutrašnjost silikonskih modli ili čaša da dobiješ oblik korpice.
  2. Zagrej pavlaku do ključanja, prelij preko izlomljene Menaž čokolade, dodaj puter i mešaj dok se ne otopi. Sipaj u dno svake korpice i stavi u frižider da se stegne.
  3. Voćni sloj: Voće prokuvaj sa medom ili šećerom, pa dodaj gustin razmućen u malo vode i kuvaj dok se ne zgusne. Kada se prohladi, kašičicom stavi preko čokoladnog sloja.
  4. Beli krem:Istopi belu čokoladu i pomešaj s prethodno umućenom pavlakom i krem sirom. Prelij preko voćnog sloja i poravnaj.
  5. Za dekoraciju mini čokoladnih tortica, na vrh stavi sveže maline i borovnice. Po želji, dekoriši otopljenom Menaž čokoladom pomoću čačkalice kao na slici.

Slični recepti

Politika privatnosti

Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.