Mini čokoladne tortice sa borovnicama i malinama
Sastojci:
Za podlogu (rolat tortica):
- 3 jaja
- 3 kašike šećera
- 3 kašike brašna
- 1 kašika kakaa
- Par kapi ekstrakta vanile
- Prstohvat soli
Za čokoladni fil:
- 150 g Menaž čokolade
- 100 ml slatke pavlake
- 1 kašika putera
Za voćni sloj:
- 100 g malina
- 100 g borovnica
- 1 kašika meda (ili šećera po želji)
- 1 kašičica gustina + malo vode
Za beli krem (gornji sloj):
- 150 g bele čokolade
- 100 ml slatke pavlake
- 50 g mascarpone ili krem sira
Za dekoraciju:
- Sveže maline i borovnice
- Otopljena Menaž čokolada (za šare)
Priprema:
- Umuti jaja sa šećerom i vanilom dok ne postanu penasta. Dodaj brašno, kakao i so, lagano umešaj. Izlij na pleh obložen papirom i peci na 180°C oko 10 minuta. Kada se ohladi, iseci trake i obloži unutrašnjost silikonskih modli ili čaša da dobiješ oblik korpice.
- Zagrej pavlaku do ključanja, prelij preko izlomljene Menaž čokolade, dodaj puter i mešaj dok se ne otopi. Sipaj u dno svake korpice i stavi u frižider da se stegne.
- Voćni sloj: Voće prokuvaj sa medom ili šećerom, pa dodaj gustin razmućen u malo vode i kuvaj dok se ne zgusne. Kada se prohladi, kašičicom stavi preko čokoladnog sloja.
- Beli krem:Istopi belu čokoladu i pomešaj s prethodno umućenom pavlakom i krem sirom. Prelij preko voćnog sloja i poravnaj.
- Za dekoraciju mini čokoladnih tortica, na vrh stavi sveže maline i borovnice. Po želji, dekoriši otopljenom Menaž čokoladom pomoću čačkalice kao na slici.