Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Mokra torta sa orasima i čokoladom
Sastojci:
Kore
- 2 jaja
- 145g brašna
- 180g šećera
- 200ml mleka
- Kašika kakao praha
- 1 kesica praška za pecivo
Fil
- 1l mleka
- 150g šećera
- 200g Menaž čokolade ili Menaž crnih čoko dugmića
- 250g margarina
- 180g mlevenih oraha
Glazura
- 100g Menaž čokolade
- 200ml slatke pavlake
- Usitnjeni orasi
Priprema:
1. Rernu zagrejte na 180°C-200°C, a okrugli kalup za pečenje obložite papirom za pečenje.
2. Kora: Umutite penasto jaja sa šećerom, zatim postepeno dodajte brašno, kakao prah, prašak za pecivo i mleko sve vreme mešajući. Testo sipajte u kalup, pecite na 200°C oko 30 minuta, a kada se ispeče, ostavite da se dobro ohladi i isecite po dužini na dve kore.
3. Fil: U posudi na tihoj vatri sipajte mleko, zatim dodajte ostale sastojke i mutite žicom sve dok se sastojci ne sjedine i smesa ne postane gušća. Sklonite sa vatre i ostavite fil da se prohladi, a zatim premažite kore.
4. Ostavite tortu u frižider da se stegne i odmori, zatim pripremite čokoladnu glazuru. Zagrejte slatku pavlaku, dodajte Menaž čokoladu ili Menaž crne čoko dugmiće i mešajte sve dok se čokolada ne otopi. Prelijte tortu i pospite usitnjenim orasima.