Mokra torta sa orasima i čokoladom

Sastojci:

Kore

  • 2 jaja
  • 145g brašna
  • 180g šećera
  • 200ml mleka
  • Kašika kakao praha
  • 1 kesica praška za pecivo

Fil

Glazura

Priprema:

1. Rernu zagrejte na 180°C-200°C, a okrugli kalup za pečenje obložite papirom za pečenje.

2. Kora: Umutite penasto jaja sa šećerom, zatim postepeno dodajte brašno, kakao prah, prašak za pecivo i mleko sve vreme mešajući. Testo sipajte u kalup, pecite na 200°C oko 30 minuta, a kada se ispeče, ostavite da se dobro ohladi i isecite po dužini na dve kore.

3. Fil: U posudi na tihoj vatri sipajte mleko, zatim dodajte ostale sastojke i mutite žicom sve dok se sastojci ne sjedine i smesa ne postane gušća. Sklonite sa vatre i ostavite fil da se prohladi, a zatim premažite kore.

4. Ostavite tortu u frižider da se stegne i odmori, zatim pripremite čokoladnu glazuru. Zagrejte slatku pavlaku, dodajte Menaž čokoladu ili Menaž crne čoko dugmiće i mešajte sve dok se čokolada ne otopi. Prelijte tortu i pospite usitnjenim orasima.

Slični recepti