Monte torta bez pečenja: Brza i kremasta torta

Sastojci:

Podloga od keksa

Kremasti fil

  • 600ml mleka
  • 125g margarina
  • 6 kašika gustina
  • 4 kašike šećera
  • Kesica vanilinog šećera

Čokoladni fil

Dekoracija

  • Usitnjeni lešnici
  • Menaž crni i beli čoko dugmići

Priprema:

1. Podloga od keksa: Štark Avala ili Štark Petit Beurre keks usitnite ili sameljite, dodajte usitnjeni lešnik i promešajte. Margarin istopite na pari, dodajte mlevenom keksu zajedno sa kašičicom cimeta i mešajte kašikom ili rukama dok ne dobijete ujednačenu smesu. Dobijenu smesu od keksa utisnite u željeni kalup i ostavite u frižider da se stegne dok pravite fil za Monte tortu.

2. Kremasti fil: Gustin razmutite u malo mleka i dodajte šećer i vanilin šećer, a ostatak mleka stavite da se kuva na umerenoj temperaturi, a nakon što provri, dodajte razmućeni gustin. Mešajte sve vreme dok se mleko ne zgusne. Sklonite sa ringle, dodajte margarin iseckan na kockice i dobro umutite varjačom. Izvadite podlogu od keksa za Monte tortu i prelijte je kremastim filom.

3. Čokoladni fil: Kremasta Monte torta ima i čokoladni fil. Na umerenoj temperaturi zagrejte slatku pavlaku, dodajte Menaž čokoladu ili Menaž crne čoko dugmiće i rum i mešajte kratko sve dok se čokolada ne istopi. Prelijte fil preko torte čim se čokolada istopi.

4. Pre dekoracije ostavite tortu Monte u frižider da se kratko stegne, a pre služenja je dekorišite seckanim pečenim lešnicima kako bi bila hrskavija i Menaž crnim ili belim čoko dugmićima.

Savet: Umesto podloge mlevenog keksa možete u kalup poređati 200g Štark Avala ili Štark Petit Beurre keksa umočenog u mleko.

Slični recepti