Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Moskva šnit torta sa ananasom i višnjama
Sastojci:
Kora
- 6 belanaca
- 6 kašika šećera
- 1 kašika brašna
- 6 kašika mlevenih oraha
- 5 kašika mlevenog Štark Petit Beurre ili Štark Avala keksa
Krem fil I
- 1l mleka
- 6 žumanaca
- 400g šećera
- 120g gustina
- 1 kesica vanilinog šećera
Krem fil II
- 500ml slatke pavlake
Voće
- 500g očišćenih višanja
- 300g ananasa
Dekoracija
- 100g Menaž belih čoko dugmića
- Listići badema
Priprema:
1. Kore: Belanca sa šećerom umutite u čvrst sneg. Postepeno dodajte brašno, mleveni orah i mleveni keks sve vreme mešajući, zatim sipajte smesu u pravougaoni pleh prethodno podmazan. Pecite koru 10 minuta na 200°C, a kada se ohladi isecite je na tri ili četiri dela po želji.
2. Krem fil: Žumaca dobro umutite sa šećerom, dodajte vanilin šećer, gustin razmućen u malo mleka i sve sastojke dobro umutite. Ostatak mleka stavite da se kuva, zatim dodajte umućenoj smesi sa žumancima. Smesu kuvajte na pari oko 5 minuta neprestano mešajući. Kada se fil ohladi, dodajte umućeni margarin.
3. Krem fil od slatke pavlake: Umutite kremasto slatku pavlaku neposredno pre filovanja Moskva torte.
4. Torta: Prva kora, kremasti fil, višnje i sloj umućene slatke pavlake. Dodajte drugu koru, kremasti fil, ananas isečen po želji i sloj umućene slatke pavlake. Na kraju, dodajte treću koru, kremasti fil, višnje, ananas i umućenu slatku pavlaku. Kao dekoraciju dodajte listić badema i Menaž bele čoko dugmiće.