Moskva šnit torta sa ananasom i višnjama

Sastojci:

Kora

Krem fil I

  • 1l mleka
  • 6 žumanaca
  • 400g šećera
  • 120g gustina
  • 1 kesica vanilinog šećera

Krem fil II

  • 500ml slatke pavlake

Voće

  • 500g očišćenih višanja
  • 300g ananasa

Dekoracija

Priprema:

1. Kore: Belanca sa šećerom umutite u čvrst sneg. Postepeno dodajte brašno, mleveni orah i mleveni keks sve vreme mešajući, zatim sipajte smesu u pravougaoni pleh prethodno podmazan. Pecite koru 10 minuta na 200°C, a kada se ohladi isecite je na tri ili četiri dela po želji.

2. Krem fil: Žumaca dobro umutite sa šećerom, dodajte vanilin šećer, gustin razmućen u malo mleka i sve sastojke dobro umutite. Ostatak mleka stavite da se kuva, zatim dodajte umućenoj smesi sa žumancima. Smesu kuvajte na pari oko 5 minuta neprestano mešajući. Kada se fil ohladi, dodajte umućeni margarin.

3. Krem fil od slatke pavlake: Umutite kremasto slatku pavlaku neposredno pre filovanja Moskva torte.

4. Torta: Prva kora, kremasti fil, višnje i sloj umućene slatke pavlake. Dodajte drugu koru, kremasti fil, ananas isečen po želji i sloj umućene slatke pavlake. Na kraju, dodajte treću koru, kremasti fil, višnje, ananas i umućenu slatku pavlaku. Kao dekoraciju dodajte listić badema i Menaž bele čoko dugmiće.

Slični recepti