Mramorni kolač sa Menaž čokoladom

Sastojci:

  • 4 jaja
  • 5 kašika šećera
  • 150ml mleka
  • 100g Menaž crnih čoko dugmića
  • 100ml ulja
  • 10 kašika brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 2 kašike kakao praha
  • Aroma ruma
  • Prstohvat soli

Priprema:

1. Zagrejte rernu na 200°C. Jaja i šećer penasto umutite mikserom, postepeno dodajte ulje i mleko, prašak za pecivo, prstohvat soli i kašike brašna. Za lepši ukus dodajte malo arome ruma. Mešajte mikserom nekoliko minuta kako bi se svi sastojci sjedinili, a smesa ostala penasta.

2. Dobijenu smesu za mramorni kolač podelite u dve posude, pa u jednu dodajte kakao prah i promešajte mikserom.

3. Četvrtasti kalup za kolač premažite sa malo ulja ili obložite papirom za pečenje, pa izlijte jedan deo žute smese, zatim dodajte deo smese sa kakao prahom i dodajte smese naizmenično dok ne upotrebite celu količinu. Tako se dobija mramorna šara, a možete dodatno proći viljuškom kroz smese. 

4. Pre prečenja dodajte na vrh kolača Menaž crne čoko dugmiće po želji, kako bi se tokom pečenja rastopili. Pecite 20 minuta oko 200°C. Uradite test čačkalicom kako biste videli da li je kolač pečen. Izvadite iz rerne, pokrijte krpom, pa ostavite sa strane da se ohladi, a onda je spreman za posluženje!

Slični recepti