Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Najbolja posna čokoladna torta
Sastojci:
- 240g brašna
- 85g kakao praha
- 150g šećera
- Kesica praška za pecivo
- 200g seckanih badema
- 200g seckanog suvog voća po izboru
- 125ml posnog margarina ili ulja
- 500ml tople vode
Glazura
- 200g Menaž čokolade ili Menaž crnih čoko dugmića
- Malo ulja
Priprema:
1. Uključite rernu na 180°C da se zagreje.
2. U velikoj činiji pomešajte brašno i kakao prah, dodajte šećer i prašak za pecivo, pa sjedinite suve sastojke.
3. Postepeno dodajte tečne sastojke smesi za posnu čokoladnu tortu – najpre otopljeni posni margarin ili ulje, zatim i toplu vodu. Mešajte prvo varjačom, zatim koristite mikser i mešajte sve dok ne dobijete glatko i tečno testo.
4. Dodajte seckani badem i suvo voće po izboru, Još jednom promešajte varjačom i smesu sipajte u pleh po izboru obloženom papirom za pečenje. Pecite 20-25 minuta.
5. Dok se testo peče, pripremite glazuru kako biste dobili kremastu i slasnu posnu čokoladnu tortu. Menaž čokoladu ili Menaž crne čoko dugmiće pomešajte sa malo ulja i istopite na umerenoj temperaturi.
6. Izvadite ispečenu koru iz rerne i ostavite da se kratko ohladi, zatim je okrenite tako da glatka površina bude na vrhu i odvojite papir za pečenje. Nakon što se kora dodatno ohladi, prelijte čokoladnom glazurom i najbolja posna čokoladna torta je spremna za posluženje.