Najbolja posna čokoladna torta

Sastojci:

  • 240g brašna
  • 85g kakao praha
  • 150g šećera
  • Kesica praška za pecivo
  • 200g seckanih badema
  • 200g seckanog suvog voća po izboru
  • 125ml posnog margarina ili ulja
  • 500ml tople vode

Glazura

Priprema:

1. Uključite rernu na 180°C da se zagreje.

2. U velikoj činiji pomešajte brašno i kakao prah, dodajte šećer i prašak za pecivo, pa sjedinite suve sastojke. 

3. Postepeno dodajte tečne sastojke smesi za posnu čokoladnu tortu – najpre otopljeni posni margarin ili ulje, zatim i toplu vodu. Mešajte prvo varjačom, zatim koristite mikser i mešajte sve dok ne dobijete glatko i tečno testo.

4. Dodajte seckani badem i suvo voće po izboru, Još jednom promešajte varjačom i smesu sipajte u pleh po izboru obloženom papirom za pečenje. Pecite 20-25 minuta.

5. Dok se testo peče, pripremite glazuru kako biste dobili kremastu i slasnu posnu čokoladnu tortu. Menaž čokoladu ili Menaž crne čoko dugmiće pomešajte sa malo ulja i istopite na umerenoj temperaturi. 

6. Izvadite ispečenu koru iz rerne i ostavite da se kratko ohladi, zatim je okrenite tako da glatka površina bude na vrhu i odvojite papir za pečenje. Nakon što se kora dodatno ohladi, prelijte čokoladnom glazurom i najbolja posna čokoladna torta je spremna za posluženje.

Slični recepti