Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Najčokoladnija torta
Sastojci:
- 600g Menaž čokolade
- 500g šlaga
- 200g Štark Avala keksa
- 2 margarina
- 500g prah šećera
- 16 jaja
- 16 kašika šećera
- 3 kašike brašna
Priprema:
- Penasto umutite belanca sa šećerom. Penasto umutite žumanca sa prah šećerom i dodajte im istopljenu Menaž čokoladu. Obe smese lagano sjedinite i dodajte mleveni Štark Avala keks. Dobijenu smesu podelite na dva dela i u jedan deo dodajte 3 kašike brašna i od tog dela ispecite tri kore. Kore se peku 10 minuta na 200°C. Drugi deo smese koristite za filovenje kora.
- Filujte kore prvo napravljenim filom, pa onda šlagom. Ponavljajte proces dok imate materijala. Kada završite sa filovanjem, obložite tortu šlagom i ostavite u frižider da se ohladi.