Najlepša posna oblanda sa keksom i čokoladom

Sastojci:

  • Pakovanje oblandi od pet kora

Fil

Priprema:

1. U šeru sipajte vodu, dodajte šećer i stavite na nižu temperaturu da se zagreje i kuva dok se šećer ne istopi. Pazite da šećer ne zagori. Sklonite sa šporeta, dodajte mleveni Štark Avala keksa, mleveni orah i mleveni lešnik, zatim sve dobro promešajte varjačom ili špatulom.

2. U smesu dodajte Menaž crne čoko dugmiće ili komadiće Menaž čokolade i promešajte varjačom tako da se čokolada sasvim istopi. 

3. Dodajte margarin sobne temperature i mešajte varjačom dok se smesa sasvim ne sjedini. Ostavite fil sa strane da se dobro ohladi na sobnoj temperaturi.

4. Svaku koru oblande osim poslednje premažite filom od čokolade i keksa u bogatom sloju. Preklopite poslednjom korom i preko stavite papir za pečenje. Stavite preko oblandi dasku ili deblji kuvar koji že da pritisne oblande. Ostavite preko noći da se oblande stegnu.

Slični recepti