Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Najlepša posna oblanda sa keksom i čokoladom
Sastojci:
- Pakovanje oblandi od pet kora
Fil
- 250g posnog margarina
- 400ml vode
- 350g šećera
- 200g mlevenih oraha
- 200g mlevenog Štark Avala keksa
- 50g mlevenih lešnika
- 200g Menaž čokolade ili Menaž crnih čoko dugmića
Priprema:
1. U šeru sipajte vodu, dodajte šećer i stavite na nižu temperaturu da se zagreje i kuva dok se šećer ne istopi. Pazite da šećer ne zagori. Sklonite sa šporeta, dodajte mleveni Štark Avala keksa, mleveni orah i mleveni lešnik, zatim sve dobro promešajte varjačom ili špatulom.
2. U smesu dodajte Menaž crne čoko dugmiće ili komadiće Menaž čokolade i promešajte varjačom tako da se čokolada sasvim istopi.
3. Dodajte margarin sobne temperature i mešajte varjačom dok se smesa sasvim ne sjedini. Ostavite fil sa strane da se dobro ohladi na sobnoj temperaturi.
4. Svaku koru oblande osim poslednje premažite filom od čokolade i keksa u bogatom sloju. Preklopite poslednjom korom i preko stavite papir za pečenje. Stavite preko oblandi dasku ili deblji kuvar koji že da pritisne oblande. Ostavite preko noći da se oblande stegnu.