Najlepša posna oblanda sa keksom i čokoladom

Sastojci:

  • Pakovanje oblandi od pet kora

Fil

Priprema:

1. U šeru sipajte vodu, dodajte šećer i stavite na nižu temperaturu da se zagreje i kuva dok se šećer ne istopi. Pazite da šećer ne zagori. Sklonite sa šporeta, dodajte mleveni Štark Avala keksa, mleveni orah i mleveni lešnik, zatim sve dobro promešajte varjačom ili špatulom.

2. U smesu dodajte Menaž crne čoko dugmiće ili komadiće Menaž čokolade i promešajte varjačom tako da se čokolada sasvim istopi. 

3. Dodajte margarin sobne temperature i mešajte varjačom dok se smesa sasvim ne sjedini. Ostavite fil sa strane da se dobro ohladi na sobnoj temperaturi.

4. Svaku koru oblande osim poslednje premažite filom od čokolade i keksa u bogatom sloju. Preklopite poslednjom korom i preko stavite papir za pečenje. Stavite preko oblandi dasku ili deblji kuvar koji že da pritisne oblande. Ostavite preko noći da se oblande stegnu.

Slični recepti

Politika privatnosti

Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.