Najlon torta sa Bananicama

Sastojci:

Kora

  • 6 belanaca
  • 300g šećera
  • 1 kašika limunovog soka

Fil sa Bananicama

Dekoracija

  • 300g šlag krema
  • 600ml hladne vode ili hladnog mleka

Priprema:

1. Kora: Zagrejte rernu na 180°C. U čvrst sneg umutite belanca postepeno dodajući šećer. Na kraju dodajte i kašiku limunovog soka. Izlijte smesu za koru u kalup po izboru obložen papirom za pečenje. Smanjite rernu na 150°C i pecite koru između 45 i 60 minuta. Kada se kora ispeče ili isuši, ostavite je sa strane da se ohladi.

2. Fil sa Bananicama: Dok se kora peče i hladi, pripremite fil za Najlon tortu sa Bananicama. Žumanca umutite penasto sa pudingom u prahu, brašnom i šećerom, a zatim u odvojenoj posudi stavite mleko na šporet i dodajte smesu sa žumacima u hladno mleko. Mešajte i kuvajte na nižoj temperaturi sve dok se krem ne zgusne. Sklonite sa šporeta i ostavite smesu sa strane da se ohladi. Za to vreme u odvojenoj posudi umutite margarin sobne temperature sa prah šećerom i kašiku po kašiku dodajte u smesu sa žumacima mešajući dok se svi sastojci ne sjedine. 

Kada se fil ohladi, podelite ga u dve odvojene posude. U jednu dodajte iseckane Bananice, a u drugu otopljenu Menaž čokoladu ili Menaž crne čoko dugmiće i mešajte sve dok se čokolada ne istopi.

3. Filovanje torte: Na postolje ili tacnu po izboru stavite koru, premažite je filom sa Bananicama, zatim filom sa Menaž čokoladom. Ostavite tortu da se stegne pre nego što pripremite dekoraciju.

4. Dekoracija: Šlag krem mutite sa hladnom vodom ili hladnim mlekom sve dok ne postane čvrsta i penasta masa. Premažite šlag kremom celu Najlon tortu i dekorišite rendanom Menaž čokoladom.

Slični recepti