Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Nanaimo štangle
Sastojci:
Kora
- 125g margarina
- 1 jaje
- 200g mlevenog Štark Avala ili Štark Petit Beurre keksa
- 50g šećera
- 50g seckanih oraha ili badema
- 100g kokosovog brašna
- Menaž čokolada 200g
- 1 kašičica ekstrakta vanile
Krem od vanile
- 50g margarina
- 100g prah šećera
- 200ml slatke pavlake
- 1-2 kašika praha pudinga od vanile
- 1/2 kašičice ekstrakta vanile
Čokoladna glazura
- 100g Menaž čokolade ili Menaž crnih čoko dugmića
- 80g margarina
Priprema:
1. Kora: Četvrtastu posudu premažite tankim slojem margarina i obložite folijom. U dubljoj posudi pomešajte mleveni Štark Avala ili Štark Petit Beurre keks, kokosovo brašno i seckane orahe ili bademe. Dodajte ekstrakt vanile. Na šporetu na niskoj temperaturi rastopite margarin sa šećerom, dodajte Menaž čokoladu i mešajte dok se svi sastojci ne sjedine. Sklonite sa vatre i varjačom umešajte razmućeno jaje. Vratite na šporet i mešajte nekoliko minuta. Nakon toga prelijte preko suvih sastojaka, dobro promešajte i ravnomerno utapkajte u pripremljeni kalup. Ostavite da se hladi u frižideru barem 30 minuta.
2. Krem od vanile: Mikserom umutite margarin i prah šećer tako da dobijete penastu smesu. Dodajte ekstrakt vanile, dve kašike praha pudinga od vanile i slataku pavlaku. Mutite mikserom da se svi sastojci ne sjedine u glatku smesu. Ravnomerno rasporedite krem od vanile po čokoladnoj kori i vratite u frižider na hlađenje.
3. Čokoladna glazura: Čokoladu glazuru pripremite tako što ćete Menaž čokoladu i margarin istopiti na nižoj temperaturi i zatim ravnomerno preliti preko Nanaimo štanglica. Vratite kolač u frižider da se hladi još nekoliko sati pre sečenja i posluženja.