Nanaimo štangle

Sastojci:

Kora

Krem od vanile

  • 50g margarina
  • 100g prah šećera
  • 200ml slatke pavlake
  • 1-2 kašika praha pudinga od vanile
  • 1/2 kašičice ekstrakta vanile

Čokoladna glazura

Priprema:

1. Kora: Četvrtastu posudu premažite tankim slojem margarina i obložite folijom. U dubljoj posudi pomešajte mleveni Štark Avala ili Štark Petit Beurre keks, kokosovo brašno i seckane orahe ili bademe. Dodajte ekstrakt vanile. Na šporetu na niskoj temperaturi rastopite margarin sa šećerom, dodajte Menaž čokoladu i mešajte dok se svi sastojci ne sjedine. Sklonite sa vatre i varjačom umešajte razmućeno jaje. Vratite na šporet i mešajte nekoliko minuta. Nakon toga prelijte preko suvih sastojaka, dobro promešajte i ravnomerno utapkajte u pripremljeni kalup. Ostavite da se hladi u frižideru barem 30 minuta.

2. Krem od vanile: Mikserom umutite margarin i prah šećer tako da dobijete penastu smesu. Dodajte ekstrakt vanile, dve kašike praha pudinga od vanile i slataku pavlaku. Mutite mikserom da se svi sastojci ne sjedine u glatku smesu. Ravnomerno rasporedite krem od vanile po čokoladnoj kori i vratite u frižider na hlađenje.

3. Čokoladna glazura: Čokoladu glazuru pripremite tako što ćete Menaž čokoladu i margarin istopiti na nižoj temperaturi i zatim ravnomerno preliti preko Nanaimo štanglica. Vratite kolač u frižider da se hladi još nekoliko sati pre sečenja i posluženja.

Slični recepti