Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Napolitana cheesecake
Sastojci:
Kora
- 100g čokoladnog keksa
- 60 maslaca
- 2 kašike mleka
Krem od čokolade
- 300g Menaž čokolade
- 250ml slatke pavlake
- 50ml hladne vode
- 40g putera
- 5g želatina
Krem od jagoda
- 250ml slatke pavlake
- 150gr ispasiranih jagoda
- 50ml hladne vode
- 10g želatina
Beli krem
- 300g Menaž belih čoko dugmića
- 250ml slatke pavlake
- 50 ml hladne vode
- 40g putera
- 10g želatina
Priprema:
- Kora: Mleveni čokoladni keks pomešajte sa istopljenim maslacem i mlekom pa rasporedite na dno kalupa. Ostavite u frižider dok se sprema fil.
- Krem od čokolade: Sipajte želatin i vodu u posudu i ostavite da želatin deluje. Na pari istopite čokoladu i puter, a zatim dodajte pripremljeni želatin i sve dobro izmešajte. Smesu ostavite da se hladi. U posudu za mućenje sipajte hladnu slatku pavlaku i dobro izmiksajte. Kada želirana čokolada dostigne sobnu temperaturu, sipajte u nju izmiksanu slatku pavlaku i lagano ručno promešajte. Krem od crne čokolade je gotov, i prelijte ga preko kore , pa tortu stavite u frižider dok pravite krem od jagoda.
- Krem od jagoda: Sipajte želatin i vodu u posudu i ostavite da želatin deluje. Jagode ispasirajte pa ih dodajte predhodno umućenoj slatkoj pavlaci. Krem nanesitei preko čokoladnog pa tortu stavite u frižider.
- Beli krem napraviti isto kao krem od čokolade.
- Dekorišite po želji.