Napolitana cheesecake

Sastojci:

Kora

  • 100g čokoladnog keksa
  • 60  maslaca
  • 2 kašike mleka

Krem od čokolade

  • 300g Menaž čokolade
  • 250ml slatke pavlake
  • 50ml hladne vode
  • 40g putera
  • 5g želatina

Krem od jagoda

  • 250ml slatke pavlake
  • 150gr ispasiranih jagoda
  • 50ml hladne vode
  • 10g želatina

Beli krem

Priprema:

  1. Kora: Mleveni čokoladni keks pomešajte sa istopljenim maslacem i mlekom pa rasporedite na dno kalupa. Ostavite u frižider dok se sprema fil.
  2. Krem od čokolade: Sipajte želatin i vodu u posudu i ostavite da želatin deluje. Na pari istopite čokoladu i puter, a zatim dodajte pripremljeni želatin i sve dobro izmešajte. Smesu ostavite da se hladi. U posudu za mućenje sipajte hladnu slatku pavlaku i dobro izmiksajte. Kada želirana čokolada dostigne sobnu temperaturu, sipajte u nju izmiksanu slatku pavlaku i lagano ručno promešajte.  Krem od crne čokolade je gotov, i prelijte ga preko kore , pa tortu stavite u frižider dok pravite krem od jagoda.
  3. Krem od jagoda: Sipajte želatin i vodu u posudu i ostavite da želatin deluje. Jagode ispasirajte pa ih dodajte predhodno umućenoj slatkoj pavlaci. Krem nanesitei preko čokoladnog pa tortu stavite u frižider.
  4. Beli krem napraviti isto kao krem od čokolade. 
  5. Dekorišite po želji.

Slični recepti