Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Nemesis torta
Sastojci:
- 350g Menaž čokolade
- 5 jaja
- 225g maslaca
- 200g šećera u prahu
Dekoracija
- gorki kakao prah
- slatka pavlaka
Priprema:
- Izlomite čokoladu, a maslac isecite na kockice pa stavite u posudu i istopite ih na pari. Od ukupne količine šećera oduzmite 70g pa zajedno sa 100ml vode kuvajte na laganoj vatri oko 2-3 minuta.
Sirup dodajte, u otopljenu čokoladu pa dobro izmešajte. - Jaja i ostatak šećera umutite mikserom pa dodajte istopljenu čokoladu i puter, kratko izmiksajte pa izlijte u kalup koji je predhodno premazan maslacem i prekriven papirom za pečenje.
- Zagrejte rernu na 150°C pa u nju stavite pleh od šporeta u koji stavite kalup ili šerpu s tortom i u njega sipajte vruću vodu (tako da doseže do 2/3 kalupa) i pecite 50-60 minuta. Izvaditi tortu iz rerne pa je ohladite u kalupu. Preokrenite je na tanjir ili tacnu, skinite papir za pečenje, pospite gorkim kakao prahom i poslužite narezanu na kriške uz malo umućene slatke pavlake.