Nemesis torta

Autor:
Snezana22

Kategorije:

Sastojci:

Dekoracija

  • gorki kakao prah
  • slatka pavlaka

Priprema:

  1. Izlomite čokoladu, a maslac isecite na kockice pa stavite u posudu i istopite ih na pari. Od ukupne količine šećera oduzmite 70g pa zajedno sa 100ml vode kuvajte na laganoj vatri oko 2-3 minuta.
    Sirup dodajte, u otopljenu čokoladu pa dobro izmešajte.
  2. Jaja i ostatak šećera umutite mikserom pa dodajte istopljenu čokoladu i puter, kratko izmiksajte pa izlijte u kalup koji je predhodno premazan maslacem i prekriven papirom za pečenje.
  3. Zagrejte rernu na 150°C pa u nju stavite pleh od šporeta u koji stavite kalup ili šerpu s tortom i u njega sipajte vruću vodu (tako da doseže do 2/3 kalupa) i pecite 50-60 minuta. Izvaditi tortu iz rerne pa je ohladite u kalupu. Preokrenite je na tanjir ili tacnu, skinite papir za pečenje, pospite gorkim kakao prahom i poslužite narezanu na kriške uz malo umućene slatke pavlake.

Slični recepti