Nepečeni čoko kolač

Sastojci:

Kora od keksa

Fil sa Menaž čokoladom

Dekoracija

Priprema:

1. Kora od keksa: Mleveni keks sipajte u posudu, a na šporetu otopite margarin ili puter na nižoj temperaturi, zatim prelijte mleveni keks i promešajte kašikom. Menaž čokoladu ili Menaž crne čoko dugmiće takođe istopite na nižoj temperaturi, dodajte u smesu sa keksom i dobro umešajte. Po dnu kalupa sa obodom po izboru (prečnika oko 22cm) ravnomerno rasporedite koru od keksa kašikom tako da prekrije sve do ivice. Stavite kalup u frižider da se podloga stegne dok pripremate fil.

2. Fil sa Menaž čokoladom: Pomešajte mleko i šećer, dodajte kesicu gustina i stavite posudu na šporet da se smesa zgusne sve vreme mešajući. Dodajte Menaž čokoladu ili Menaž crne čoko dugmiće i mešajte dok se čokolada sasvim ne otopi, a smesa malo zgusne. Nakon toga, sklonite posudu sa šporeta i ostavite fil sa strane da se hladi.

3. Želatin prelijte vodom i ostavite oko 10 minuta da dobro nabubri. Kada prođe predviđeno vreme, želatin izvadite iz vode, dobro ocedite i dodajte u fil. Dovoljno je da želatin umutite žicom ili kašikom u fil dok se sasvim ne rastopi. Dodajte suvo grožđe i još jednom promešajte. Izvadite kalup iz frižidera i prelijte ga čokoladnim filom, a zatim ostavite barem pet sati u frižideru da se dobro stegne pre služenja.

4. Pre nego što budete sekli i poslužili nepečeni čoko kolač, pospite ga rendanom Menaž čokoladom i ukrasite suvim grožđem po ukusu.

Slični recepti