Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Oblačić
Sastojci:
Kora
- 5 belanaca
- 5 kašika brašna
- Polovina kesice praška pecivo
- 5 kašika šećera
Fil
- 5 žumanaca
- 400ml mleka
- 100g šećera
- 50g Menaž čokolade
- 10 Bananica
- 300ml slatke pavlake
- 1 kesica želatina
Priprema:
1. Kora: Ispecite koru od umućenih belanaca sa šećerom, brašna i praška za pecivo.
2. Fil: U posudi na šporetu stavite mleko da prokuva na smanjenoj temperaturi. Zatim penasto umutite žumanca sa šećerom, pa ih prelijte vrelim mlekom. Vratite smesu na šporet i ostavite da prokuva sve vreme mešajući. Čim prokuva, skinite posudu sa šporeta. Kada se fil prohladi, umutite želatin u smesu. Ostavite fil sa strane, pa u drugoj posudi umutite slatku pavlaku i sjedinite je sa prohlađenim filom. Dobro promešajte.
3. Iseckajte Menaž čokoladu i čokoladne bananice, pa ih sjedinite sa filom.
4. Okrugli kalup ili šerpu obložite folijom, na dno stavite koru koju ćete premazati filom. Pre serviranja ostavite tortu da se ohladi i stegne, najbolje jedan dan, a zatim ukrasiti po želji!