Oblačić

Sastojci:

Kora

  • 5 belanaca
  • 5 kašika brašna
  • Polovina kesice praška pecivo
  • 5 kašika šećera

Fil

  • 5 žumanaca
  • 400ml mleka
  • 100g šećera
  • 50g Menaž čokolade
  • 10 Bananica
  • 300ml slatke pavlake
  • 1 kesica želatina

Priprema:

1. Kora: Ispecite koru od umućenih belanaca sa šećerom, brašna i praška za pecivo.

2. Fil: U posudi na šporetu stavite mleko da prokuva na smanjenoj temperaturi. Zatim penasto umutite žumanca sa šećerom, pa ih prelijte vrelim mlekom. Vratite smesu na šporet i ostavite da prokuva sve vreme mešajući. Čim prokuva, skinite posudu sa šporeta. Kada se fil prohladi, umutite želatin u smesu. Ostavite fil sa strane, pa u drugoj posudi umutite slatku pavlaku i sjedinite je sa prohlađenim filom. Dobro promešajte.

3. Iseckajte Menaž čokoladu i čokoladne bananice, pa ih sjedinite sa filom.

4. Okrugli kalup ili šerpu obložite folijom, na dno stavite koru koju ćete premazati filom. Pre serviranja ostavite tortu da se ohladi i stegne, najbolje jedan dan, a zatim ukrasiti po želji!

Slični recepti