Parfe od čokolade, jagoda i pistaća

Autor:
Menaž

Kategorije:

Sastojci:

Za parfe od čokolade:

  • 200 g crne Menaž čokolade
  • 300 ml slatke pavlake
  • 2 žumanca
  • 1 kašika šećera
  • 1 kašičica vanila ekstrakta

Za dekoraciju:

  • 100 g jagoda (isečenih na polovine ili četvrtine)
  • 2 kašike seckanih pistaća

Priprema:

  1. Menaž čokoladu iseckaj i otopi na pari ili u mikrotalasnoj (u intervalima od 20 sekundi, uz mešanje). Ohladi 5 minuta.
  2. U maloj šerpi lagano umuti žumanca sa šećerom i vanilom. Zagrevaj na tihoj vatri uz neprestano mešanje dok smesa ne postane gušća i blago svetlija (oko 3–4 minuta). Ne dozvoli da provri. Skloni sa vatre.
  3. Umešaj otopljenu Menaž čokoladu u topla žumanca dok ne dobiješ glatku smesu.
  4. Slatku pavlaku umuti dok ne dobiješ čvrst, ali ne prečvrst šlag. Pažljivo je umešaj u čokoladnu smesu, u 2–3 navrata, pokretima “od dole ka gore” da ostane penasta.
  5. Rasporedi parfe od čokolade u staklene činijice ili čaše. Pokrij i ostavi da se hladi u frižideru minimum 2–3 sata (još bolje preko noći).
  6. Neposredno pre serviranja ukrasi isečenim jagodama i pospi seckanim pistaćima. Parfe od čokolade, jagoda i pistaća je spreman! 

Slični recepti

Politika privatnosti

Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.