Parfe u tri boje

Sastojci:

  • 70g Menaž čokolade 
  • 70g mlečne čokolade
  • 70g bele čokolade ili 70g Menaž beli čoko dugmići
  • 70g pistaća
  • 60g šećera
  • 3 kesice vanilinog šećera
  • 3 jaja 
  • 3 belanca
  • 50ml kafe
  • 160g tečnog meda 
  • 600ml slatke pavlake
  • Sok od limuna

Glazura

  • 400ml mleka
  • 20g kukuruznog skroba
  • 20g brašna
  • 50g šećera
  • 5 kafenih kašičica instant Grand kafe

Priprema:

1. Karamelizujte 10g šećera sa nekoliko kapi limunovog soka, umešajte pistaće (koje ste grejali u tiganju tri minuta), pa sve izručite na tvrdu površinu. Kada se smesa ohladi, izlomite je na komadiće.

2. Umutite tri žumanca sa preostalim šećerom i medom, podelite smesu u tri činije, pa u prvu dodajte rastopljenu Menaž čokoladu. U drugu posudu dodajte rastopljenu mlečnu čokoladu pomešanu sa kafom, a u treću rastopljene Menaž bele čoko dugmiće pomešane sa izlomljenim hrskavim karamelom. U sve tri smese dodajte 6 belanaca koje ste prethodno umutili u sneg sa vanilinim šećerom, kao i umućeni šlag.

3. U kalup, obložen providnom plastičnom folijom, sipajte krem od čokolade za kuvanje i zaledite ga. Zatim sipajte krem od mlečne čokolade i ponovite postupak. Na kraju sipajte krem od Menaž belih čoko dugmića i stavite kalup u zamrzivač na 4 sata.

4. Preliv: Sipajte u šerpicu skrob, brašno i šećer. Dodajte postepeno toplo mleko i mešajte dok se smesa ne zgusne. Dodajte kafu, razmućenu u malo mleka i promešajte. Izvadite parfe iz kalupa i poslužite ga sa prelivom.

Slični recepti