Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Parfe u tri boje
Sastojci:
- 70g Menaž čokolade
- 70g mlečne čokolade
- 70g bele čokolade ili 70g Menaž beli čoko dugmići
- 70g pistaća
- 60g šećera
- 3 kesice vanilinog šećera
- 3 jaja
- 3 belanca
- 50ml kafe
- 160g tečnog meda
- 600ml slatke pavlake
- Sok od limuna
Glazura
- 400ml mleka
- 20g kukuruznog skroba
- 20g brašna
- 50g šećera
- 5 kafenih kašičica instant Grand kafe
Priprema:
1. Karamelizujte 10g šećera sa nekoliko kapi limunovog soka, umešajte pistaće (koje ste grejali u tiganju tri minuta), pa sve izručite na tvrdu površinu. Kada se smesa ohladi, izlomite je na komadiće.
2. Umutite tri žumanca sa preostalim šećerom i medom, podelite smesu u tri činije, pa u prvu dodajte rastopljenu Menaž čokoladu. U drugu posudu dodajte rastopljenu mlečnu čokoladu pomešanu sa kafom, a u treću rastopljene Menaž bele čoko dugmiće pomešane sa izlomljenim hrskavim karamelom. U sve tri smese dodajte 6 belanaca koje ste prethodno umutili u sneg sa vanilinim šećerom, kao i umućeni šlag.
3. U kalup, obložen providnom plastičnom folijom, sipajte krem od čokolade za kuvanje i zaledite ga. Zatim sipajte krem od mlečne čokolade i ponovite postupak. Na kraju sipajte krem od Menaž belih čoko dugmića i stavite kalup u zamrzivač na 4 sata.
4. Preliv: Sipajte u šerpicu skrob, brašno i šećer. Dodajte postepeno toplo mleko i mešajte dok se smesa ne zgusne. Dodajte kafu, razmućenu u malo mleka i promešajte. Izvadite parfe iz kalupa i poslužite ga sa prelivom.