Pesak torta

Sastojci:

  • 1l mleka
  • 200g šećera
  • 3 kesica pudinga od vanile
  • 250g putera
  • 200 mlevenog Štark Petit Beurre keksa
  • 100g kokosovog brašna
  • 100g mlevenih lešnika ili oraha
  • 1 kesica vanilinog šećera

Čokoladna glazura

Priprema:

1. Okrugli kalup prečnika oko 26cm obložite papirom za pečenje ili folijom. Savetujemo da koristite kalup sa ivicama koje mogu da se skinu.

2. Sadržaj kesica pudinga sa ukusom vanile skuvajte prema uputstvu sa 1l mleka i šećerom i vanilinim šećerom. Mešajte sve vreme da biste izbegli stvaranje grudvica. Kada se skuva, ostavite sa strane da se ohladi uz povremeno mešanje.

3. Dok se puding hladi, umutite penasto puter mikserom, pa postepeno dodajte u puding sve vreme muteći mikserom. Podelite smesu na tri jednaka dela.

4. U prvi deo umešajte mleveni Štark Petit Beurre keks.

U drugi deo umešajte kokosovo brašno i u treći deo umešajte mleveni lešnik ili orah.

5. Puding sa keksom sipajte u kalup i ravnomerno razmažite. Isto uradite sa puding sa kokosom, a na kraju i sa pudingom sa mlevenim keksom. Ostavite Pesak tortu u frižideru nekoliko sati da se stegne.

 6. Čokoladnu glazuru pripremite od rastopljene Menaž čokolade ili Menž čoko dugmića rastopljenim sa malo mleka ili ulja. Sačekajte da se prohladi pre nego što prelijete Pesak tortu, zatim vratite u frižider da se potpuno stegne i ohladi.

Slični recepti