Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Posna Kapri torta
Sastojci:
- Pakovanje Štark Avala keksa
- 300g Menaž čokolade ili Menaž crnih čoko dugmića
- 6 kašika ulja
- Sok od pomorandže
Voćni fil
- 300g malina ili jagoda po izboru
- 400ml vode
- 2 kesice puding od maline ili jagode po izboru
- 50g posnog margarina
- 8 kašika šećera
Fil sa pudingom od vanile
- 3 kesica pudinga od vanile
- 200g posnog margarina
- 1l soka od pomorandže ili vode
- 3 kašike šećera
- 100g prah šećera
Dekoracija
- 100g posnog šlaga
- 250ml vode
- Mleveni Štark Avala keks
Priprema:
1. Voćni fil: Maline ili jagode prelijte sa 200ml vode i pet kašika šećera, promešajte i stavite na šporet da se zgusne na nižoj temperaturi. Nakon što se zgusne, skinite sa vatre i usitnite viljuškom tako da dobijete teksturu pirea. Vratite na šporet i ostavite da još kratko vri uz obavezno mešanje. Nakon toga, puding od maline ili jagode pomešajte sa tri kašike šećera i 200ml vode i dodajte pireu koji se kuva na šporetu. Kada se sve zgusne, dodajte posni margarin i mešajte dok se sve ne sjedini. Sklonite sa šporeta i ostavite sa strane da se ohladi.
2. Fil sa pudingom od vanile: Sadržaj kesica sa pudingom od vanile pomešajte sa šećerom, razmutite u vodi ili soku od pomorandže i prebacite na šporet da se kuva dok se ne zgusne. Nakon toga, skinite fil sa šporeta i ostavite sa strane da se ohladi. Na kraju, dodajte umućeni posni margarin sa prah šećerom i sjedinite.
3. Menaž čokoladu ili Menaž crne čoko dugmiće otopite sa 6 kašika ulja.
4. Na poslužavnik ili tacnu po izboru ređajte četiri reda Štark Avala keksa u broju kojem želite tako da dobijete pravougaoni oblik. Svaki keks prethodno umočite u sok od pomorandže. Premažite čokoladom i sačekajte nekoliko minuta da se stegne. Premažite zatim ⅓ fila sa pudingom od vanile i ⅓ voćnog fila. Ponovite postupak još dva puta. Tortu završite slojem Štark Avala keksa i posnim šlagom umućenim sa vodom i pospite mlevenim Štark Avala keksom.
5. Posnu Kapri tortu ostavite da se stegne u frižideru preko noći pre služenja.