Posna Kapri torta

Sastojci:

Voćni fil

  • 300g malina ili jagoda po izboru
  • 400ml vode
  • 2 kesice puding od maline ili jagode po izboru
  • 50g posnog margarina
  • 8 kašika šećera

Fil sa pudingom od vanile

  • 3 kesica pudinga od vanile
  • 200g posnog margarina
  • 1l soka od pomorandže ili vode
  • 3 kašike šećera
  • 100g prah šećera

Dekoracija

  • 100g posnog šlaga
  • 250ml vode
  • Mleveni Štark Avala keks

Priprema:

1. Voćni fil: Maline ili jagode prelijte sa 200ml vode i pet kašika šećera, promešajte i stavite na šporet da se zgusne na nižoj temperaturi. Nakon što se zgusne, skinite sa vatre i usitnite viljuškom tako da dobijete teksturu pirea. Vratite na šporet i ostavite da još kratko vri uz obavezno mešanje. Nakon toga, puding od maline ili jagode pomešajte sa tri kašike šećera i 200ml vode i dodajte pireu koji se kuva na šporetu. Kada se sve zgusne, dodajte posni margarin i mešajte dok se sve ne sjedini. Sklonite sa šporeta i ostavite sa strane da se ohladi.

2. Fil sa pudingom od vanile: Sadržaj kesica sa pudingom od vanile pomešajte sa šećerom, razmutite u vodi ili soku od pomorandže i prebacite na šporet da se kuva dok se ne zgusne. Nakon toga, skinite fil sa šporeta i ostavite sa strane da se ohladi. Na kraju, dodajte umućeni posni margarin sa prah šećerom i sjedinite.

3. Menaž čokoladu ili Menaž crne čoko dugmiće otopite sa 6 kašika ulja.

4. Na poslužavnik ili tacnu po izboru ređajte četiri reda Štark Avala keksa u broju kojem želite tako da dobijete pravougaoni oblik. Svaki keks prethodno umočite u sok od pomorandže. Premažite čokoladom i sačekajte nekoliko minuta da se stegne. Premažite zatim ⅓ fila sa pudingom od vanile i ⅓ voćnog fila. Ponovite postupak još dva puta. Tortu završite slojem Štark Avala keksa i posnim šlagom umućenim sa vodom i pospite mlevenim Štark Avala keksom.

5. Posnu Kapri tortu ostavite da se stegne u frižideru preko noći pre služenja.

Slični recepti