Posna Lenja Torta

Sastojci:

  • 350g brašna
  • 250g šećera
  • 100ml ulja
  • 350ml vode
  • 1 kesica vanilinog šećera
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 100g pečenih lešnika
  • 2 kašike soka od pomorandže
  • Prstohvat soli

Čokoladna glazura

Priprema:

1. Zagrejte rernu na 180°C, a papirom za pečenje obložite pravougaouni pleh.

2. U velikoj posudi pomešajte brašno, kakao prah, prašak za pecivo i lešnike koje ste prethodno samleli u blenderu ili usitnili oklagijom. U odvojenoj posudi pomešajte šećer, vanilin šećer, ulje, vodu i dve kašike soka od ceđene pomorandže.

3. Suve sastojke postepeno dodajte u činiju sa tečnim sastojcima neprekideno mešajući sve dok ne dobijete ujednačenu smesu. Testo oizlijte u pravougaoni kalup i pecite oko 35 minuta. 

4. Nakon što se testo ispeče, izvadite iz rerne i ostavite sa strane da se ohladi pre nego što izvadite iz kalupa. Čokoladnu glazuru pripremite tek kada se kolač ohladi.

5. Čokoladna glazura: U dubljoj posudi za mešanje sipajte vodu, kakao prah, šećer i vanilin šećer, stavite na ringlu i na nižoj temperaturi kuvajte dok se svi sastojci ne otope i ne sjedine. U odvojenu posudu izlomite Menaž čokoladu ili sipajte Menaž crne čoko dugmiće. Prelivom sa ringle prelijte čokoladu i mešajte sve dok se ne rastopi. 

6. Ostavite i glazuru da se kratko prohladi pre nego što prelijete tortu. Pre služenja ostavite da se sve dobro ohladi.

Slični recepti

Politika privatnosti

Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.