Posna torta sa keksom i pudingom

Sastojci:

Smesa za umakanje keksa

  • Šolja skuvane kafe ili šerbet od 200ml vode i 200g šećera

Fil sa pudingom od vanile

Dekoracija

  • Rastopljena Menaž čokolada
  • Sveže voće

Priprema:

1. Fil sa pudingom od vanile: Puding od vanile i šećer razmutite i skuvajte sa vodom na umerenoj temperaturi sve vreme mešajući da se ne bi stvorile grudvice.  Kada sklonite sa ringle, nastavite sa mešanjem dok se puding malo ne ohladi. U odvojenoj posudi umutite posni margarin penasto, dodajte ga prohlađenom pudingu i promešajte. Dodajte mleveni orah i mleveni pečeni kikiriki i promešajte tako da se svi sastojci sjedine. Postepeno dodajte rastopljenu Menaž čokoladu i dve kašike džema od kajsije i dobro promešajte.

2. Keks možete umakati u šolju skuvane crne kafe ili šerbet napravljen od vode ukuvane sa šećerom. Na postolje ili tacnu po izboru poređajte red Štark Avala keks koji ste pre toga umočili u tečnost po izboru. Premažite delom fila, zatim ponovo poređajte sloj keksa i ponovite postupak sve dok ne potrošite materijal. 

3. Ostavite posnu tortu sa keksom i pudingom da se malo ohladi i stegne, zatim dekorišite rastopljenom Menaž čokoladom i omljenim svežim voćem

Slični recepti