Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Posni parfe sa kandiranim i suvim voćem i keksom
Sastojci:
- 200g Menaž čokolade
- 85g blanširanih badema
- 150g margarina ili kokosovog ulja
- 85g kandiranih tresanja
- 100g sušenih brusnica
- 100g izlomljenog Štark Avala keksa
Priprema:
1. Obložite pravougaonu modlu 30 x 10 cm papirom za pečenje.
2. Iseckajte Menaž čokoladu na manje komadiće, grubo iseckajte bademe i Štark Avala keks.
3. Stavite Štark čokoladu i margarin u metalnu činiju, istopite na vodenom kupatilu. Promešajte dobro, da smesa postane glatka i sjajna. Sklonite činiju sa strane i umešajte u čokoladnu smesu izlomljene bademe, kekse, kandirane trešnje i sušene brusnice.
4. Kašikom rasporedite ovu smesu u modlu i izravnajte je na vrhu. Presavijte pek papir preko gornje površine i stavite u zamrzivač da se stegne.
5. Kada ste spremni da servirate kolač, izvadite ga zajedno sa papirom iz modle, odmotajte i secite na komade debljine 2 cm.