Posni parfe sa kandiranim i suvim voćem i keksom

Sastojci:

Priprema:

1. Obložite pravougaonu modlu 30 x 10 cm papirom za pečenje. 

2. Iseckajte Menaž čokoladu na manje komadiće, grubo iseckajte bademe i Štark Avala keks.

3. Stavite Štark čokoladu i margarin u metalnu činiju, istopite na vodenom kupatilu. Promešajte dobro, da smesa postane glatka i sjajna. Sklonite činiju sa strane i umešajte u čokoladnu smesu izlomljene bademe, kekse, kandirane trešnje i sušene brusnice.

4. Kašikom rasporedite ovu smesu u modlu i izravnajte je na vrhu. Presavijte pek papir preko gornje površine i stavite u zamrzivač da se stegne. 

5. Kada ste spremni da servirate kolač, izvadite ga zajedno sa papirom iz modle, odmotajte i secite na komade debljine 2 cm.

Slični recepti